Betalen voor thuiswerk
Een onderwerp dat vaak besproken wordt is of je moet betalen om ingeschreven te staan voor thuiswerk. Sommige instanties vragen een vergoeding voor inschrijving, vaak per maand of per kwartaal. Zodra er een geschikte vacature is, dan krijg je bericht hierover. Is dit toegestaan en moet je wel betalen om werk te krijgen?

Om met het eerste deel van de vraag te starten: ja, het is toegestaan. Of je nu wel of niet moet betalen om ingeschreven te staan voor thuiswerk is lastig. Duidelijk is dat er instanties zijn die misbruik maken van de goedgelovigheid van mensen. Ze innen het geld, maar stellen hier eigenlijk niets tegenover. Sommige mensen staan wel een jaar ingeschreven voor thuiswerk, zonder dat ze ooit bericht krijgen. Laat staan werk.
Aan de andere kant zijn er ook bedrijven die zich wel voor je inzetten en die wel kunnen zorgen voor thuiswerk. Aan de ene kant lijkt het gek dat je moet betalen voor thuiswerk, maar in feite betaal je ook als je bijvoorbeeld werkt via een uitzendbureau. Jij wordt dan vaak uitbetaald door het uitzendbureau, maar jouw werkgever betaalt bovenop jouw loon een extra bedrag aan het uitzendbureau.

Thuiswerk is erg populair en dat weten bedrijven ook. Ze willen best een externe partij in de arm nemen om mensen te werven, maar betalen hier vaak niet of nauwelijks voor. Op sommige vacatures voor thuiswerk komen dagelijks wel 200 tot 300 reacties. Om hier de correcte en geschikte reacties uit te filteren nemen bedrijven vaak een extern bureau in de arm. Om dan toch inkomsten te werven vragen deze bureau’s een vergoeding aan de werkzoekende.

Zorg dus, voordat je besluit te betalen voor een inschrijving of abonnement, dat je uitzoekt of je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf of bureau. Dat voorkomt vaak een hoop problemen.