Thuiswerk en WIA
Als je thuis zit vanwege arbeidsongeschiktheid, dan kan het toch geen kriebelen en wil je misschien toch weer wat werk gaan doen. Thuiswerken kan een optie zijn, maar hoe zit dat precies met de regels hieromtrent? Mag je wel thuiswerken en word je dan ook gekort op je uitkering?

WIA en bijverdienen met thuiswerk

Thuiswerken met de WIA mag. Je bent alleen wel verplicht om je inkomsten op te geven. Het bedrag dat je maandelijks verdient met je thuiswerk wordt voor 70% ingehouden op je uitkering. Om het simpel te zeggen: van iedere 10 euro die je verdient mag je 3 euro zelf houden.

Thuiswerken de moeite waard met WIA?

Of thuiswerken met een WIA de moeite waar is, dat is een vraag die iedereen zichzelf moet stellen. Sommige mensen zullen het niet de moeite waard vinden om voor 2 of 3 euro per uur aan het werk te gaan. Anderen zullen blij zijn dat ze iets om handen hebben en aan het einde van de maand heb je toch wat extra geld.

Onbeperkt thuiswerken met WIA?

Mag ik zoveel thuiswerken als ik wil met een WIA-uitkering? In principe wel, maar pas op voor het volgende. Als jij voor een bepaald percentage arbeidsongeschikt bent verklaard en er is geen vervangend werk voor je gevonden of er is bepaald dat je geen vervangend werk kunt of hoeft te doen, dan kan het vreemd overkomen wanneer je wel ineens 30-40 uur per week gaat thuiswerken. Dit kan ertoe lijden dat er belletjes gaan rinkelen bij het UWV wat mogelijk lijdt tot een herziening van je arbeidsvermogen.