Thuiswerk en WW
Als je werkloos bent en je gaat thuiswerken, heeft dit dan consequenties of je WW-uitkering? Het antwoord is simpel en duidelijk: ja. Als je arbeid verricht en je ontvangt hier een vergoeding in de vorm van loon voor, dan ben je verplicht dit door te geven aan het UWV. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar. Het loon dat je verdient, wordt ingehouden op je uitkering.

Korting op WW-uitkering

Houd ik met een WW-uitkering iets over aan thuiswerken? Ook het antwoord op deze vraag is simpel en helder: nee. Wat je verdient, wordt ingehouden op je uitkering. Daarnaast wordt je uitkering soms pas achteraf weer bijgesteld. Stel, je doet een maand thuiswerk en geeft dit op aan het UWV. Je krijgt over ie maand dan minder uitkering. De maand erna werk je niet, maar toch krijg je eerst het bedrag uitgekeerd dat je de maand ervoor ook hebt gekregen (minder geld dus).

Loont thuiswerk met een WW-uitkering?

Of thuiswerk dan loont met een WW-uitkering is een vraag die je jezelf moet stellen. Als je toch wilt werken voor je geld, dan is thuiswerken een prima optie. Maar, eerlijk is eerlijk, het wordt je allemaal niet heel gemakkelijk gemaakt.